За нас

За Aкадемията

English Academy е във Варна от 2006 година. От тогава сме обучили над 21 500 курсисти, сбъднали сме безброй мечти и цели на нашите курсисти.

Нашият преподавателски екип включва професионалисти с роден език английски, богата квалификация и опит. Всеки от тях е специалист в различна област - курсове за възрастни или деца, изпитна подготовка, бизнес курсове и корпоративно обучение.

С тях часовете по английски ще минат неусетно. В ролеви игри, диалози и дискусии те ще Ви помогнат да овладеете лексиката и езиковите умения, които са нужни за комуникация на английски в реални ситуации от ежедневието.

Наред с езиковото обучение, с нашите учители ще се докоснете до културата на Англия и САЩ и ще обогатите познанията си за света.

Комуникативен подход

Ние вярваме, че комуникацията на английски е изключително важна при усвояването на чужд език и това е една от главните цели на курсовете ни. Независимо от Вашето ниво, английският е единственият език, на който се общува по време на часовете.

Нашата цел е да помогнем на курсистите ни да използват езика по-ефективно и да общуват свободно на английски език в реални ситуации.

Традиционните граматически правила и лексика се практикуват чрез активна комуникация, дискусии, проекти и ролеви игри. Така ще усвоите леко и ествествено новите знания. Вашият учител ще следи разговорите и ще Ви коригира, когато е необходимо.

Програмата следва учебник, но преподавателят ще използва и множество допълнителни и разнообразни учебни материали, адаптирани към нуждите и целите на групата. Всички учебници и материали, които получавате, са безплатни.

Нашите курсове

В English Academy има курсове за всеки: английски за деца от 6-годишна възраст, общ английски за тийнейджъри и възрастни, бизнес английски за амбициозните професионалисти, разговорен английски за онези, които срещат затруднение в устната комуникация на английски, подготовка за международните сертификати FCE, CAE и IELTS, които ще помогнат на бъдещите студенти да кандидатстват в реномиран университет или колеж.

Нашата програма започва от съвсем начинаещи (A1 Beginners) и Ви води чак до напреднали (C2 Proficiency). Всеки курсист получва оригинален учебник на британското издателство Лонгман.

График

В English Academy обучението е целогодишно - академичният ни календар е разделен на 4 семестъра: есенен (от септември), зимен (от януари), пролетен (от април) и летен интензивен (от юли), като във всеки от тях са включени всички нива за деца и възрастни, подготовка за изпити и корпоративно обучение.

Можете да стартирате обучението си при нас през всеки семестър през годината след полагане на входящ тест и определяне нивото Ви на владеене на езика. Входящите тестове и записванията се провеждат непосредствено преди началото на всеки семестър.

Защо да изберете English Academy
 • Всички наши преподаватели са с роден език английски, преподавателска квалифиция и богат професионален опит
 • Пълен набор от курсове за деца, студенти и работещи професионалисти
 • Безплатен входящ тест
 • Възможност за пристсвено и онлайн обучение
 • Малки учебни групи
 • Отлични удобства, модерно оборудвани класни стаи, предлагащи приятна и комфортна обстановка
 • В клас се говори само на английски език
 • Безплатен учебник за всеки курсист
 • Безплатни допълнителни учебни материали
 • Комуникативен подход на преподаване
 • Международна среда
 • Учебни часове по 60 минути