Блог

21.12.2021

Коледни и новогодишни пожелания на английски, вдъхновени от любимите песни

Коледните песни допринасят много за коледния дух и създават настроение във всеки. Толкова са запомнящи, че повечето ги пеем наизуст. Споделяме нашия списък с пожелания, вдъхновени от любимите песни на английски.

Виж повече
22.07.2021

6 идеи какво да правите през лятото във Варна

Предлагаме Ви 6 стахотни идеи за това как летните дни във Варна да са още по-приятни и интересни! Подбрали сме за всеки по нещо! 

Виж повече
13.11.2020

Креативни пожелания на английски за рожден ден

Вярно е, че живеем в трудни времена. И въпреки това не бива да забравяме да се радваме на всичко позитивно в нашия живот - отличната оценка по труден предмет в училище, новия номер, който кучето ти е научило, току-що издадена книга на любимия ти автор или пък… рождения ден на ценен за теб човек! Ние от English Academy много харесваме тези важни дни от годината. Ето защо посвещаваме цяла статия на пожеланията, които често използваме на английски, за да отбележим рождения ден на нашите близки, приятели и колеги.

Виж повече
25.06.2020

Разказ на Марк за промените в English Academy

Марк, директорът на English Academy, разказва за трудните решения и процеси, през които се наложи да премине Академията. Споделя за различните плюсове на онлайн обучението и присъствените занятия. Прочетете целия искрен разказ тук.

Виж повече
16.04.2020

11 идеи как да поддържаме английския си от вкъщи

Поради ситуацията през последния месец ни се наложи да стоим вкъщи по-дълго от обикновено. В такива моменти е твърде лесно да се отпуснеш по течението и да бъдеш по-мързелив от обикновено. Това обаче крие куп подводни камъни. Хапваш повече, движиш се по-малко, губиш време, а уменията, които използваш през активното си ежедневие, просто закърняват. Такъв е случаят и със знанията по английски език. Не практикуваш ли достатъчно, започваш постепенно да забравяш някоя друга дума или израз, дори и цели граматически правила. В този материал сме ти подготвили 11 начина за поддържането и развиването на езика.

Виж повече
05.01.2020

Защо да учиш английски език с native speaker?

Кои са основните разлики между обучението с native speaker и обучението с non-native speaker?

Ако все още не си пробвал, то със сигурност ще ти бъде интересно да получиш допълнителна информация и различна гледна точка, относно обучение по английски с учител, чиито роден език е английският.

Виж повече
21.12.2019

50 коледни думи на английски език от English Academy

 В навечерието на коледните и новогодишни празници всеки от нас тръпне в очакване да види какви подаръци ще получи или пък усърдно подготвя своя списък с цели за новата 2020 г. Подбрали сме 50 думи на английски език, с които писането на картички ще бъде като игра, просто и лесно. 

 

 

Виж повече
21.10.2019

Безпроблемно пътуване – комуникация на английски на летището

Нашият екип обича да пътува и се е сблъсквал с безброй ситуации. Подготвили сме изрази, с които всяка стъпка от влизането в едно летище до излизането от друго, ще е детска игра.

 Pack your bag & let‘s go!

 

Виж повече
26.07.2019

Как да превърнем настаняването в хотел в детска игра

Най-важните и най-употребявани фрази и думи, когато отсядаме на хотел в чужбина. Прочети статията и овладей нужния език за следващото пътуване!

Виж повече
27.06.2019

С Мишел на пътешествие по света и у нас

Едно изключително интересно интервю с една от любимките на Академията - Мишел. Прочетете за приключенията й, какво е да живееш в Русия, а да си от Уелс и още много!

 

Виж повече
14.05.2019

От Аризона до Варна с комикс в ръка – интервю с Хенри

Можем да се похвалим с екип, който е букет от цветни личности от различни държави, с интересни хобита и занимания. Днес те срещаме със страхотен млад преподавател, който има какво да разкаже :) Прочетете интервюто с Хенри в новата ни статия.

Виж повече
11.04.2019

Малкълм в търсене на нови приключения

Продължаваме с нашата рубрика „Опознай English Academy – Варна“. Днес споделяме интервю с един от най-запалените пътешественици в нашия преподавателски екип. Разберете как се е разминал на косъм с фатално падане, докато катери планина в Мароко и още любопитни факти около него в статията.

Виж повече