Блог

cover

11 идеи как да поддържаме английския си от вкъщи

16.04.2020

 

Поради ситуацията през последния месец ни се наложи да стоим вкъщи по-дълго от обикновено. В такива моменти е твърде лесно да се отпуснеш по течението и да бъдеш по-мързелив от обикновено. Това обаче крие куп подводни камъни. Хапваш повече, движиш се по-малко, губиш време, а уменията, които използваш през активното си ежедневие, просто закърняват. Такъв е случаят и със знанията по английски език. Не практикуваш ли достатъчно, започваш постепенно да забравяш някоя друга дума или израз, дори и цели граматически правила. В този материал сме ти подготвили 11 начина за поддържането и развиването на езика.

 

 1. Филми. Така или иначе си вкъщи. Защо не изгледаш някой хубав филм. Опитай се да следиш речта на героите и превода в субтитрите. Ако пък си на „ти“ с езика, можеш да пуснеш субтитрите на английски. По този начин ще можеш да четеш и слушаш едновременно. Нито една нова дума няма да ти убегне.
 2. Прочети книга! Четенето е сред най-полезните навици. А когато е книга на английски език, то ползата е двойна. Не забравяй да си вземеш лист и химикал. Обикновено ще ти се струва, че авторите са се наговорили срещу теб и затова ползват много непознати думички. Не е така. Просто имат богат речник. Открадни им го.
 3. Постарай се да запомняш текстовете на своите любими песни.  Да, и това е начин да учиш английски език. Отново не забравяй да поставиш новите думи в списък, който да провериш. Учи постоянно.
 4. Чистиш, миеш съдове, подреждаш? Това е страхотно. Докато вършиш досадната работа, можеш да си пуснеш някой подкаст на любима тема. Така ще можеш да обогатиш своите знания и интереси, докато си полезен вкъщи.
 5. Запиши курс на английски език в област, която те вълнува любителски или професионално. В интернет е пълно с такива. Дори безплатни. Така ще станеш по-добър в това, от което се интересуваш, но и ще поддържаш английския. Бъди крачка напред.
 6. Играй игри на твоя телефон или компютър. Често те са комплексни от към начин на игра и с богата история. Чрез играта, докато се забавляваш, можеш да научиш куп неочаквано полезни неща. Ако не знаеш какво да играеш, заложи на нещо приключенско. Трудно ще сгрешиш с тях.
 7. Използвай интернет. Там е пълно със страници и групи, които ежедневно публикуват интересни факти, куп правила и тестове. По този начин ще можеш  да обогатиш знанията си заедно с много други хора от цял свят, които споделят твоя интерес към английския.
 8. Намери някого, с когото да говориш (или пишеш) на английски език. Натуралната комуникация помага да учиш нови неща от събеседника си, да затвърдиш знанията си и да ги поддържаш. Ние питаме защо не?
 9. Имаш 10 свободни минути? Бързо намери онлайн тест, който да решиш. Така ще си свериш знанията, а на база на обратна връзка, дори ще ги обогатиш.
 10. Нека всичко около теб е английски! Дори приложенията в телефона, програмите на компютъра и бележките, които оставяш на хладилника. По този начин ще се приближиш към владеенето на езика на страхотно ниво.
 11. Онлайн  курс по английски език. Всички тези предложения са страхотни, но е много по-лесно, когато имаш на разположение учители, които да те водят напред.  Съвсем скоро започват нашите онлайн курсове. Те се водят от висококвалифицирани професионалисти, за които английският е роден. Повече информация можеш да намериш на този линкПопълни безплатен входящ тест до 18 април.

Е, това бяха нашите 11 предложения за поддържането на твоя английски от дома. И понеже в последно време предизвикателствата са много модерни, ти отправяме едно такова. Опитай да приложиш поне 5 от нашите идеи преди края на извънредното положение. :)