Блог

cover

6 идеи какво да правите през лятото във Варна

22.07.2021

Лятото е онзи любим сезон, в който тежестта на задачите сякаш намалява. Събуждаме се сутрин, а слънчевите лъчи упорито проникват през завесите. Пускаме кафето, хапваме набързо и ни остава само едно – да измислим интересни занимания!

Нашата морска столица предлага куп възможности. Както полезни, така и приятни. Предлагаме ви цели шест страхотни идеи, с които да разнообразите най-чакания сезон.

 

  1. За любителите на движението на открито

Варна предлага отличен избор на любителите на дългите разходки. Морската градина е обширна и китна. Но градският център не е за подценяване – цветен, просторен и пълен с интересни местенца. Нашият маршрут за разходки обикновено стартира от площад Независимост, където се намира и нашата English Academy. Е, просто оставяме разходките за края на работния ден, когато е прохладно и приятно.  Оттам посоката винаги е една – към плажа, морето и коктейлите!

 

  1. За гастрономите

Варна е мястото, където може да опитате страхотни кулинарни изкушения. Такива любители сме на уличните изкушения, че от това лято дори си имаме цял парк за хапване и пийване на street food. Как да стигнете до него? Просто поемете по Крайбрежната алея право към трета буна.

Любителите на по-изисканите местенца също няма да останат пренебрегнати. Буквално на всеки 5 минути ще намерите интересно ресторантче. Ако сте варненци, знаете и за скритите перли на града. А ако не сте… Какво чакате!? Потърсете някой местен, за да ви упъти!

 

  1. За Вашата по-богата култура

В морската ни столица ще откриете много интересни музеи, които ще разчупят представите ви за скучно посещение. Исторически, археологически, етнографски, военноморски, на восъчни фигури, галерии и какво ли още не! Човек трябва да се старае да научава по нещо ново всеки ден и това е страхотен начин да го направите!

 

  1. За търсещите приключение

Всеки може да отиде на плажа на Варна или пък да хване линия 409 и да опъне хавлия на Златни пясъци. Северното Черноморие обаче разполага и с красиви плажни ивици, където няма да видите претъпкани барове и капанчета. Тръгнете на север към Крапец или на юг към Иракли, а Паша дере и Камчийски Пясъци са толкова близо до Варна! Изборът е изцяло ваш!

 

  1. За любознателните

Може би ще ви се стори странно, че след дивите плажове поставяме тихите и спретнати пространства между лавиците, но трябва да има по нещо за всеки. Пък и лятна Варна наистина предлага богати културни възможности. Зад всеки ъгъл се крият приветливи книжарници или интересни цветни магазинчета, пълни с непознати съкровища. А на всеки няколко метра се намира обект с история и красива архитектура. Струва си да се изгубиш на места като Гръцката махала и квартал Таляна.

 

  1. За тези, които искат да комбинират полезното с приятното

През лятото можем да комбинираме приятното с полезното. Как? Като най-накрая се решим да запишем курса, който си повтаряме, че искаме да изкараме! Нови запознанства, знания и умения – защо не? В English Academy скоро стартира интензивен разговорен курс, с който ще забравите за притеснението и неувереността при разговор на английски. Преподавателите ни, които са native speakers, с лекота ще ви отпуснат и ще помогнат да „развържете“ езика си. Ще можете да поговорите за любими книги, храна и места за разходка, или пък ще обсъдите някое щуро приключение от любим див плаж. Ако искате да научите повече информация прочетете тук!