Блог

cover

Техники и трикове за по-бързо усвояване на английски език

04.07.2022

Думи, граматика, спрежения, произношения, идиоми и какво ли още не трябва да знаеш, за да овладееш нов език. Oвладяването на чужд език е интересно предизвикателство и за да преминеш през него по-леко, може да ползваш някои техники и трикове. Прегледай нашите съвети и направи с тях ученето забавно и лесно.

Постави си реалистични цели с ясни срокове

“Искам да подобря английския си език!” е прекрасна цел, но тя не е лесно измерима. За да я постигнеш, трябва да я разбиеш на множество малки стъпки със срок за изпълнение. Направи си план, който да следваш и да отчиташ постигнатите резултати. “Ще науча 200 нови думи за една седмица.” е малка крачка към финалната дестинация.

Сложи тревожността в малкия си джоб

Всички допускаме грешки! Дори на родния си език понякога не намираме правилната дума, с която да се изразим. Приеми, че това е част от процеса. Ако объркаш някое спрежение, просто се поправи и запомни това за следващия път.

Развлечения на новия език

Използвай ползотворно времето като си сам и учи английски. Започни да четеш книги и записвай новите думи. Филмите с английски субтитри ще ти помогнат да слушаш и четеш едновременно. Английските подкасти на любими твои теми ще ти дадат шанса също да напреднеш много бързо. 

Обърни телефона си

Научи технични термини като настроиш телефона си на английски. Неусетно ще затвърдиш знанията си за думи, които ежедневно срещаш.

Тествай своите умения редовно

Дали това ще се случи с тестове на хартия, флаш карти или едно две приложения на телефона - важното е да работи в твоя полза. Гарантираме ти, че виждането на множество верни отговори, ще те удовлетвори.

Помоли приятел за услуга

Верните другари се познават в нужда и биха ти помогнали с усвояването на езика. Попитай някой, който говори свободно английски, да ти подаде ръка. Може да си говорите веднъж в седмицата на английски или да смените езика в чата.

Създай чуждестранни приятелства

За да станеш още по-уверен, потърси приятелства зад граница. Честата непринудена комуникация с native speaker ще ти помогне да усвоиш езика без да полагаш големи усилия. При нас курсовете се водят от учители от Англия и САЩ. Няма да прикриваме, че понякога часовете продължават неформално в някое кафе или бар.

Опознай града си като турист

Включи се в някоя туристическа обиколка на града, в който живееш. Вече познаваш историята му, но за пръв път ще я чуеш на английски. Със сигурност ще научиш много нови и неочаквани думи.

Поръчай си храна на английски

Запази образа на чужденец и си поръчай храна на английски в някой ресторант. Ако си в настроение за напитки, поръчката на кафе също ще ти помогне да преодолееш притеснението от говорене с нови хора. Щом ежедневните задачи ти станат лесни, значи си на прав път.

Курс по английски

Допълнителното обучение е прекрасен начин да надградиш бързо знанията си. Като учиш с група от хора, които искрено искат да усвоят езика, ще се мотивираш още повече.

Ако искаш да имаш едно ползотворно лято, English Academy ще те очаква. Летният ни интензивен семестър те очаква! 8-седмичното обучение съчетава приятното с полезното. Направи безплатен входящ тест и се запиши за лятно английско приключение.

Очакваме те!