Блог

cover

Защо да учиш английски език с native speaker?

05.01.2020

 

English Academy има богат опит в обучаването на английски език, като се използва микс от традиционни и нетрадиционни методи. Тук при нас преподават квалифицирани учители от Великобритания и САЩ (native speakers), обучени да работят с хора, за които английският е чужд.

Преди да продължим нека обясним какво е native speaker и какво е non-native speaker. За първата група езикът е роден, а за втората, въпреки че е овладян, той си остава чужд. В тази статия ще ти разкрием защо ние от English Academy сме изградили преподавателския си екип само от хора, които преподават своя роден език.

Кои са основните разлики между обучението с native speaker и обучението с non-native speaker?

Първото и най-важно нещо е, че учейки от native speaker, ще се запознаеш с правилното произношение, ударения и интонация. Когато достигнеш по-високите нива, ще се сблъскаш с различни фрази с двойно значение, идиоми и какво ли още не. Тези знания ще бъдат обяснени и предадени много по-лесно от човек, който ги употребява още от своето раждане. Съществен елемент са културните различия, които много рядко се забелязват от някой, за когото езикът не е роден, докато native speaker ще ги подчертае и преподаде успешно на своите курсисти.

Съществува едно неправилно твърдение, че хората не успяват да обяснят граматиката на своя роден език. Това би могло да е вярно за средностатистическия native speaker, но не и за квалифицирани учители с дългогодишен опит в преподаването на граматика и нейното всекидневно интегриране в занятията.

 english teacher учител по английски

Как се осъществява образователният процес?

В English Academy обучението стартира изцяло на английски език, като нашите учители използват различни методи на обяснение. Такива са нагледни материали, езикът на тялото, рисуването и жестикулирането. Ролята на учителя е да възбуди интерес от страна на обучаваните. Те трябва да участват, да си взаимодействат заедно и по този начин да започнат да използват езика. Учителите са преминали през специални курсове, които гарантират постигането на този ефект.

 

Има ли подводни камъни в изучаването на език с native speaker?

Вероятно някои хора биха казали, че акцентът е негативен аспект в цялостния процес на изучаване на английски език. Практиката показва, че това не е така. Курсистите бързо се адаптират към него, а това ги подготвя по-добре за реалната среда, в която ще попаднат и ползват наученото. Всъщност, така учениците преодоляват езиковата бариера по-бързо и общуват по-ефективно. С native speaker те по-лесно преодоляват притеснението си и учат езика по естествен начин. 

 

Кои са допълните ползи за учащите?

Опитът и изживяването, които ще достави работата ти с native speaker със сигурност са различни. Езикът идва по един по-естествен начин, обучаваните успяват да се потопят в него, без да си превеждат мисловно от и на своя роден език. Използването само на английски език в класната стая, което е едно от нашите правила, позволява на учениците да започнат да мислят на чуждия език и да превключат своето мислене изцяло на него. Често преподавателят се сеща за някоя забавна история от житейския му опит. По този начин създава приятно настроение и дава различен поглед към езика.

 

Кога можеш да стартираш?

Ние от English Academy смятаме, че никога не си твърде млад или твърде възрастен да започнеш да учиш английски, но колкото по-рано това се случи, толкова по-голям е шансът езикът да бъде овладян отлично. Нашите квалифицирани преподаватели със своя богат опит ще ти помогнат да постигнеш тази цел. Следи нашия уебсайт и социални мрежи за актуални дати за регистрация!

english teacher учител по английски курсове