Блог

19.12.2023

Книгите за вълшебни коледни дни на English Academy

Остават броени дни до Коледа, а ние ви питаме как бихте описали коледния дух?

Предлагаме кратък списък с любими заглавия, които да прочетете по Коледа – най-магичното време от годината.

 

Виж повече
17.12.2022

Любимите коледни филми на Еnglish Academy

Дойде и това време от година, в което захвърляме всички задачи и се настаняваме пред телевизора, наметнати с топло пухкаво одеялце и хванали чаша горещ шоколад. В идеалния случай навън вали сняг на парцали, а котката се е сгушила наблизо. Размечтахте ли се? Селекция oт страхотни коледни филми, избрана от директора Марк и екипа на English Academy, надяваме се да ви хареса! 

Виж повече
04.07.2022

Техники и трикове за по-бързо усвояване на английски език

Думи, граматика, спрежения, произношения, идиоми и какво ли още не трябва да знаеш, за да овладееш нов език. Oвладяването на чужд език е интересно предизвикателство и за да преминеш през него по-леко, може да ползваш някои техники и трикове. Прегледай нашите съвети и направи с тях ученето забавно и лесно.

Виж повече
04.05.2022

Пролетни думи за твоя речник по английски

Пролетта е тук и природата разцъфва блажено. Вслушай се в песните на птичките, усети аромата на цветята и си направи дълга разходка в първия слънчев следобед, който идва. Подготвили сме ти речник с думи и изрази, които свързваме с пролетта. Провери колко от тях познаваш!

Виж повече
29.03.2022

Опознай Карл - за преподаването и живота извън града

Днес споделяме нова попълнение на рубриката ни „Опознай English Academy – Varna“. Карл е един от най-обичаните преподаватели в Академията и живее в България вече дълги години. Кариерата му на учител стартира с импулсивно решение, кандидатствайки за работа в Чехословакия, която го привлича главно с фантастичната си бира.

Виж повече
10.02.2022

Най-използваните идиоми в корпоративния свят

Обогатяването на езика се свързва и с използването на идиоми. Употребата им помага за плавността на изказа и за по-добро разбиране на останалите. 

Подготвили сме списък с най-често ползваните бизнес идиоми и тяхното значение. Примерите ще ти помогнат да ги запомниш и прилагаш по-лесно в бъдеще.

 

Виж повече
01.02.2022

Говори свободно английски, като използваш идиоми

“Use more idioms!” е олицетворение на “Яж си зеленчуците!”, щом става дума за научаване на нов език. Употребата на идиоми е типична черта на речта на всеки native speaker (човек, който говори въпросния език от най-ранна детска възраст). Използването им драстично ще промени нивото на изказа ти. Но какво са те и защо ще ти помогнат да комуникираш свободно?

Виж повече
21.12.2021

Коледни и новогодишни пожелания на английски, вдъхновени от любимите песни

Коледните песни допринасят много за коледния дух и създават настроение във всеки. Толкова са запомнящи, че повечето ги пеем наизуст. Споделяме нашия списък с пожелания, вдъхновени от любимите песни на английски.

Виж повече
22.07.2021

6 идеи какво да правите през лятото във Варна

Предлагаме Ви 6 стахотни идеи за това как летните дни във Варна да са още по-приятни и интересни! Подбрали сме за всеки по нещо! 

Виж повече
13.11.2020

Креативни пожелания на английски за рожден ден

Предстои рождения ден на ценен за теб човек? Ние от English Academy много харесваме тези важни дни от годината. Ето защо посвещаваме цяла статия на пожеланията, които често използваме на английски, за да отбележим рождения ден на нашите близки, приятели и колеги.

Виж повече
25.06.2020

Разказ на Марк за промените в English Academy

Марк, директорът на English Academy, разказва за трудните решения и процеси, през които се наложи да премине Академията. Споделя за различните плюсове на онлайн обучението и присъствените занятия. Прочетете целия искрен разказ тук.

Виж повече
16.04.2020

11 идеи как да поддържаме английския си от вкъщи

Поради ситуацията през последния месец ни се наложи да стоим вкъщи по-дълго от обикновено. В такива моменти е твърде лесно да се отпуснеш по течението и да бъдеш по-мързелив от обикновено. Това обаче крие куп подводни камъни. Хапваш повече, движиш се по-малко, губиш време, а уменията, които използваш през активното си ежедневие, просто закърняват. Такъв е случаят и със знанията по английски език. Не практикуваш ли достатъчно, започваш постепенно да забравяш някоя друга дума или израз, дори и цели граматически правила. В този материал сме ти подготвили 11 начина за поддържането и развиването на езика.

Виж повече