Блог

16.04.2020

11 идеи как да поддържаме английския си от вкъщи

Поради ситуацията през последния месец ни се наложи да стоим вкъщи по-дълго от обикновено. В такива моменти е твърде лесно да се отпуснеш по течението и да бъдеш по-мързелив от обикновено. Това обаче крие куп подводни камъни. Хапваш повече, движиш се по-малко, губиш време, а уменията, които използваш през активното си ежедневие, просто закърняват. Такъв е случаят и със знанията по английски език. Не практикуваш ли достатъчно, започваш постепенно да забравяш някоя друга дума или израз, дори и цели граматически правила. В този материал сме ти подготвили 11 начина за поддържането и развиването на езика.

Виж повече
05.01.2020

Защо да учиш английски език с native speaker?

Кои са основните разлики между обучението с native speaker и обучението с non-native speaker?

Ако все още не си пробвал, то със сигурност ще ти бъде интересно да получиш допълнителна информация и различна гледна точка, относно обучение по английски с учител, чиито роден език е английският.

Виж повече
21.12.2019

50 коледни думи на английски език от English Academy

 В навечерието на коледните и новогодишни празници всеки от нас тръпне в очакване да види какви подаръци ще получи или пък усърдно подготвя своя списък с цели за новата 2020 г. Подбрали сме 50 думи на английски език, с които писането на картички ще бъде като игра, просто и лесно. 

 

 

Виж повече
21.10.2019

Безпроблемно пътуване – комуникация на английски на летището

Нашият екип обича да пътува и се е сблъсквал с безброй ситуации. Подготвили сме изрази, с които всяка стъпка от влизането в едно летище до излизането от друго, ще е детска игра.

 Pack your bag & let‘s go!

 

Виж повече
26.07.2019

Как да превърнем настаняването в хотел в детска игра

Най-важните и най-употребявани фрази и думи, когато отсядаме на хотел в чужбина. Прочети статията и овладей нужния език за следващото пътуване!

Виж повече
27.06.2019

С Мишел на пътешествие по света и у нас

Едно изключително интересно интервю с една от любимките на Академията - Мишел. Прочетете за приключенията й, какво е да живееш в Русия, а да си от Уелс и още много!

 

Виж повече
14.05.2019

От Аризона до Варна с комикс в ръка – интервю с Хенри

Можем да се похвалим с екип, който е букет от цветни личности от различни държави, с интересни хобита и занимания. Днес те срещаме със страхотен млад преподавател, който има какво да разкаже :) Прочетете интервюто с Хенри в новата ни статия.

Виж повече
11.04.2019

Малкълм в търсене на нови приключения

Продължаваме с нашата рубрика „Опознай English Academy – Варна“. Днес споделяме интервю с един от най-запалените пътешественици в нашия преподавателски екип. Разберете как се е разминал на косъм с фатално падане, докато катери планина в Мароко и още любопитни факти около него в статията.

Виж повече
19.02.2019

Нови отличия за English Academy

Ще ти разкажем за новите награди и отличия, които спечелихме на ежегодното събитие най-добрите частни и държавни образователни институции в страната, които са партньори в изпитната програма на Cambridge University и IELTS.

Виж повече
08.02.2019

Как да си поръчаш кафе на английски без притеснение

Разбери какво ти е нужно да знаеш, когато поръчваш кафе на английски в новата ни статия. Ще се насладиш още повече на любимата напитка навсякъде по света.

Виж повече
07.01.2019

Първо интервю с част от женската половина на екипа

Новата година идва и с интервю с Луна - позната на много от нашите студенти. Като един от най-опитните ни преподаватели, със сигурност има какво да ни разкаже!

 

Виж повече
11.12.2018

Българската мечта на един американец

Второто интервю от новата ни рубрика е факт! То е с едно от най-усмихнатите лица в Академията - Брус. Какво е довело един американец в България - прочетете в статията.

Виж повече